Verbouwen, of toch liever verhuizen?

Het huis waar je dacht altijd te blijven wonen. Toen je de woning waar je nu woont kocht, dacht je dat het huis over alles beschikt wat jij wil. Dat was toen ook zo, maar door de jaren heen kunnen je woonwensen wat veranderd zijn. Dit zou bijvoorbeeld kunnen komen door een gezinsuitbreiding waardoor je een extra kamer nodig hebt. Wanneer je merkt dat jouw huis niet meer 100 procent bij jou past zijn er twee dingen die je kunt doen, ga je verbouwen of verhuizen? Wij gaan de verschillen laten zien waardoor jij makkelijker een keuze kan maken.

Verhuizen

Wanneer je in eerste instantie eigenlijk niet wilt verhuizen, is het toch slim om ook goed te kijken naar de voordelen van verhuizen. Misschien is dit in jouw geval namelijk toch slimmer om te doen. Wanneer je jouw woning voor een goede prijs kan verkopen en de huidige hypotheek boetevrij kan aflossen, is het slim om een verhuizing te overwegen. Door de lage rente is het mogelijk om een groter huis te kopen wat meer aan jouw woonwensen voldoet, inclusief lagere maandlasten. Onder aan de streep is dit dus zeker een goede keuze. Ook is een groter huis vaak een goede investering waar je later weer profijt van hebt. Van der Eijken makelaardij heeft een ruim aanbod in huizen, je zou alvast een kijkje kunnen nemen om te kijken of er iets tussen staat waar jij potentie in ziet.

Toch verbouwen?

De huizenprijzen zijn op dit moment erg hoog en je moet er vaak heel erg snel bij zijn om een leuke woning te bemachtigen. Het is daarom soms lastig om een huis te vinden wat leuker is dan het huis waar je in woont. Hierdoor kan verbouwen voor jou misschien toch de beste optie zijn. Verbouwen is slim als je jouw huidige woonomgeving heel erg fijn vindt. Jouw huis ligt bijvoorbeeld dichtbij je werk en de school van jouw kinderen, je hebt goed contact met de mensen uit de straat en je voelt jezelf er fijn. Het is dan zonde om dit allemaal op te geven als je het wooncomfort wat je zoekt ook kunt krijgen door te investeren in een verbouwing. 

Wat is er mogelijk?

Last but not least: Wat is het budget. Verbouwen is een investering in je woning, maar het is zeker niet gratis. Als je weet wat je te besteden hebt, weet je ook of je al je wensen wel kunt gaan vervullen in je huidige woning. Vergeet ook de ‘papieren kant’ van een verbouwing niet. Het kan zijn dat je een vergunning nodig hebt voor de aanpassingen die jij wilt gaan doen aan je woning. Ook een verhuizing brengt een hoop verschillende kosten met zich mee. Kosten voor het afsluiten van een hypotheek, notariskosten en verhuiskosten. Je zou voordat je een keuze maakt goed moeten kijken naar de mogelijkheden zodat je de juiste keuze maakt.