Tips om de woonkamer te schilderen

Heb je plannen om je woonkamer van een nieuwe laag verf te voorzien? Dan kun je deze klus maar beter professioneel aanpakken. In dit artikel lees je de beste tips als je je woonkamer op een slimme, veilige en efficiënte manier wilt schilderen.

Maak het jezelf gemakkelijk met een kamer stelling

Moet je hoog schilderen om de bovenste randen en/of het plafond van de woonkamer te kunnen verven? Dan is het aan te raden om een kamer stelling, zoals een rolsteiger ook wel wordt genoemd, te kopen. Belangrijk is om een kwalitatief goede en erkende kamersteiger te kopen, zoals een ASC kamerstelling van Rolsteiger-kopen.be. Je weet dan zeker dat je veilig op hoogte kunt werken. Hét grote voordeel van een kamer stelling gebruiken, is dat je niet hoeft te wankelen op een trappetje en dus veiliger kunt schilderen. Verder is een betrouwbare ASC kamerstelling van Rolsteiger-kopen.be kopen ideaal, omdat je er de verf, kwasten en andere benodigdheden op kunt leggen zonder telkens naar beneden te hoeven.

Kies voor kwaliteitsverf

Belangrijk bij het sauzen van je wanden en/of het plafond is kiezen voor kwaliteitsverf. Veel mensen kiezen voor voordelige verf en denken dan goedkoper uit te zijn. Maar vaak is dit niet het geval, omdat ze dan twee of drie keer moeten schilderen voor een goede dekking. Slimmer is om voor een A merk te kiezen, waarmee je het te verven oppervlakte in één keer dekt. Uiteindelijk ben je dan vaak voordeliger uit dan wanneer je met een minder merk meermalen moet gaan schilderen. En vergeet niet dat je dan ook veel tijd (en vaak frustratie) uitspaart!

Bescherm de vloer en plinten

Het is belangrijk om goed de plinten bij het plafond of de vloer af te plakken. Leg beschermende folie op de vloer om verfspetters te voorkomen!

Vergeet niet de muur eerst strak af te werken

Cruciaal voor het mooi strak schilderen van een muur is niet alleen goede verf, maar ook de ondergrond. Zat er hiervoor behang op de muur? Zorg dan dat alle behangresten goed zijn verwijderd! Heb je een muur met reliëf, dan kun je overwegen om met een ASC kamerstelling van Rolsteiger-kopen.be de muur te stuccen en glad te maken, voordat je begint met schilderen. Door te zorgen voor een gladde (en goed hechte) ondergrond, wordt het eindresultaat een stuk mooier!