Waarom een stortbunker onmisbaar is op je bedrijf

Wanneer je een eigen agrarische onderneming hebt en vaak te maken hebben met het oogsten en afvoeren van bijvoorbeeld uien, aardappels of wortels, dan kun je als agrarisch ondernemer eigenlijk niet zonder een stortbunker kopen bij Van Trier. Maar wat zijn stortbunkers eigenlijk voor machines? Waarom is een stortbunker onmisbaar voor de moderne boer? En welke voordelen hebben stortbunkers allemaal te bieden?

Wat is een stortbunker precies?

Een stortbunker kopen bij Van Trier houdt in dat je een grote metalen stortbak op wielen koopt, waarmee je razendsnel aardappelen, uien of appels kunt overstorten naar bijvoorbeeld een vrachtwagen. Stortbunkers hebben op de bodem speciale doorvoerbanden, die qua snelheid naar wens afgesteld kunnen worden. Zo kun je je oogst snel overstorten naar een andere opslagbak of op een truck om je oogst naar de afnemer / koper te vervoeren. Maar welke voordelen hebben stortbunkers allemaal te bieden voor agrariërs?

Sneller de oogst kunnen overladen

Zoals gezegd: kies je voor een stortbunker kopen bij Van Trier dan maak je de opslag en het transport van je oogst een stuk gemakkelijker. Doordat je het tempo van de rolbanden voor het transport heel precies kunt instellen, kun je jouw aardappels, appels, bieten, wortels of uien op de juiste snelheid overhevelen in een truck of naar een opslagplaats. Het goed geïntegreerde transportsysteem zorgt ervoor dat je oogst minder beschadigd en netjes verplaatst kan worden. Je kunt een vrachtwagen zo razendsnel en veilig beladen. De tijd die je hiermee wint is groter dan veel boeren denken.

Stortbunkers hebben een intern reinigingsfunctie

Een professionele stortbunker kopen om je oogst goed te kunnen transporteren, is ook slim omdat een stortbunker een intern reinigingssysteem heeft. Hierdoor blijft de stortbunker zelf, maar natuurlijk ook de oogst frisser en schoner.

Een stortbunker is ook inzetbaar als transportband

Een ander voordeel van een stortbunker is dat je deze ook kunt gebruiken als transportband. Stortbunkers zijn mobiele apparaten, die je gemakkelijk kunt verplaatsen en daardoor ook inzetbaar zijn als (tijdelijke) transportband in een loods of bij je bedrijf.

Of toch een stortbunker huren?

Wanneer je niet zo vaak oogst, kun je er ook voor kiezen om een stortbunker te huren. Dit kan namelijk voordeliger zijn. Laat je adviseren door een expert van Van Trier wat in jouw situatie de slimste keuze is!