Voorzichtig werken op een dak

 

Werken op een dak is niet altijd zonder gevaren, de kans dat u van het dak kunt vallen is altijd aanwezig. Maak daarom gebruik van valbeveiliging van Kedge. Minimaliseer de kans op ongelukken en hou uzelf veilig. Ook van een plat dak kunt u gemakkelijk vallen. U hoeft maar voor een enkele seconde uit balans te geraken en het kwaad kan al geschied zijn. Maak op een plat dak gebruik van een ankerpunt van Kedge. Er zijn verschillende soorten valbeveiliging die passen bij verschillende soorten daken. Een plat dak kent natuurlijk minder gevaren dan een stijl en schuin dak, toch moeten er ook op een plat dak voorzorgsmaatregelen genomen worden. 

Werken op een plat dak veilig maken

Zoals gezegd moet u ook voorzichtig zijn wanneer u op een plat dak werk. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van val rails. Deze kunt u opzetten aan de rand van het dak, dit zijn als het ware hekjes die voorkomen dat als u te dicht bij de rand van het dak komt u er af valt. Ook het gebruiken van een ankerpunt van Kedge of andere valbeveiliging van Kedge kan u uit het ziekenhuis houden. U kunt zichzelf aan een ankerpunt vastmaken, hierdoor wordt de kans op vallen minimaal. U kunt zich met een lijn hieraan bevestigen, zorg er dan altijd wel voor dat deze lijn niet onnodig lang is. 

Werken op andere soorten daken

Andere daken zoals schuine daken kunnen een stuk gevaarlijker zijn. Het is ook niet mogelijk een ankerpunt van Kedge te bevestigen op een schuin dak. U kunt wel gebruik maken van andere valbeveiliging van Kedge. Denk aan een vallijn met schokdemper of het dragen van een harnas. Mocht u toch onverhoopt van het dak vallen zit u nog altijd aan de lijn bevestigd. U kunt zo voorkomen dat u hard op de grond terecht komt. Werk ook altijd voorzichtig en rustig op een dak, doe niets gehaast en zorg ervoor dat het dak makkelijk te bereiken is.