Laddermatten – Laddergrip – Stabilisatiebalk

Een van de belangrijkste eigenschappen van een ladder is de stabiliteit. Bij gebruik op een vlakke ondergrond zal dit dan ook geen problemen op moeten leveren. Mocht u de ladder willen gebruiken op een wat minder stabiele ondergrond, kan het zijn dat u accessoires nodig heeft om de stabiliteit te verbeteren.

Zo bieden wij een laddermat aan om de stabiliteit van uw ladder te verbeteren. Een laddermat wordt gebruikt om de kans dat uw ladder wegglijdt te verminderen. Daarnaast voorkomt het dat uw ladder wegzakt in het gras of in de aarde. Een laddermat zorgt niet alleen voor stabiliteit, het voorkomt ook beschadigingen aan uw dakleer, parket, marmer, zeil, plavuizen, etc. De verschillende laddermatten vindt u hier

De stabilisatiebalk is een veilige oplossing om te voorkomen dat de ladder wegschuift. De druk op de ladder wordt evenredig verdeeld met behulp van de stabilisatiebalk. 80% van de ongelukken met ladders ontstaan omdat de ladder wegglijdt. Als u een stabilisatiebalk onder uw ladder plaatst, vermindert u de kans op ongelukken enorm.

Andere voordelen van een stabilisatiebalk zijn dat u dichter bij de wand kunt werken. U kunt namelijk zelf de hoek instellen. De graden van de ondervoeten zijn instelbaar, waardoor u een constante grip heeft op de ondergrond. Door drukverdeling van de ondervoeten wordt het gewicht beter verdeeld en is de ladder daarom beter beveiligd. Door het universele karakter is de stabilisatiebalk is deze toepasbaar op meerdere laddermerken. De stabilisatiebalken staan op deze link. 

Als laatste product om de ladder meer stabiliteit te bieden hebben wij de laddergrip. Ook de laddergrip voorkomt dat de ladder tijdens het gebruik verschuift. De laddergrip bestaat uit een stabilisatiebalk met twee veren en twee punten om de laddergrip aan de ladder te bevestigen. U kunt de laddergrip binnen enkele minuten aan uw ladder bevestigen. U kunt de ladder daarna na behoefte verplaatsen en gebruiken, op een veilige manier. Alle laddergrips vindt u hier