Accugereedschappen

Waar moet u op letten als u gereedschap koopt? In deze blog komen de aandachtspunten voorbij waar u op moet letten bij het aanschaffen van accugereedschap. Accugereedschappen zijn er in verschillende soorten en maten en voor veel verschillende werkzaamheden. Zo maakt een accu slijpmachine het bewerken van diverse materialen erg gemakkelijk. Accugereedschappen zijn onmisbaar voor elke klusser, ze verhogen het klusgemak aanzienlijk en verlagen de arbeidsintensiviteit. Daarnaast is het werken met een accu ideaal, omdat het gedoe met snoeren voorkomen wordt. Hierdoor kan je met accugereedschap overal komen.

Indien je al in het bezit van accugereedschap bent, is het met name handig om eens in de tijd te checken of alles nog werkt, inclusief het opladen van de accu. Op deze manier voorkom je dat je voor onaangename verrassingen bij het klussen komt te staan. Ook kan je oude accu aan vervanging toe zijn, gooi deze nog niet weg maar wacht totdat de nieuwe accu er is, zodat je zeker weet dat dit de goede is.

Bij aanschaf van accugereedschap is het natuurlijk belangrijk om van tevoren te weten voor welke klus dit gereedschap ingezet zal worden en of deze voor eventueel verdere klussen geschikt is. Kies dus niet voor zware accugereedschappen als u op een plek moet klussen waarbij je het gereedschap boven je hoofd moet houden. Een gemagnetiseerde bit kan erg handig zijn voor wanneer je met metalen schroeven gaat werken, deze zullen als het ware blijven plakken aan uw accuboormachine.

Pas met name bij aanschaf van accu’s en oplaadpunten goed op dat alles past, het zou zonde zijn om een nieuwe oplader te kopen waar de accu niet in past. Houdt ook goed rekening met de materialen die bewerkt moeten worden en lees jezelf in of er meerdere soorten zaag- en slijpbladen op het gereedschap te zetten zijn. Door deze tips te volgen kom je niet snel voor onaangename verrassingen te staan bij het klussen met accugereedschap.