Kamersteigers

Wanneer u werkzaamheden op hoogte wilt uitvoeren, is het vaak aan te raden om hiervoor een steiger te gebruiken in plaats van op een ladder. Een ladder is zodanig smal, dat de ladder of u uit balans kan raken op het moment dat u met (zwaardere) voorwerpen de ladder betreedt of wanneer u werkzaamheden uitvoert op een ladder.

Er bestaan verschillende soorten steigers. Zo zijn er kamersteigers. Deze zijn voorzien van wieltjes, zijn smal en gemakkelijk op te zetten. Vaak zijn kamersteigers van lichte materialen gemaakt waardoor deze gemakkelijk te verrijden is en vaak door één persoon op te zetten zijn. Daarnaast zijn kamersteigers gemakkelijk op te ruimen; ze nemen niet zoveel ruimte in beslag.

Bij LadderExpert.NL vindt drie verschillende lijnen kamersteigers. Zo zijn er kamersteigers die geschikt zijn voor particulier gebruik en kamersteigers die geschikt zijn voor professioneel gebruik. Het grootste verschil zit hem in de draagkracht van de steigers.

De eerste kamersteiger die u vindt is de XS-tower. Deze steiger is geschikt voor professioneel gebruik en ideaal voor onder andere ZZP’ers. De steiger heeft namelijk een maximale hoogte van 620 cm en kan door één persoon in elkaar gezet worden. Binnen 10 minuten is de gehele steiger op te zetten en een werkhoogte van 320 cm, 420 cm en 520 cm zijn ook te gebruiken.

De A-line kamersteiger is ook geschikt voor professioneel gebruik. De steiger is leverbaar in een totaalpakket met een hoogte van 300 cm en 470 cm. Het totale draagvermogen van deze steigers is 450 kg. Steigers uit de A-line serie geleverd met dubbel geremde wielen welke een DIN keuring hebben.

De Alumexx kamersteigers zijn geschikt voor particulier gebruik en is al in twee minuten op te bouwen. Deze kamersteiger kan opgebouwd worden uit vier verschillende modules. De basismodule, module A heeft een werkhoogte van 3 meter. Met de daaropvolgende modules is de steiger uit te bouwen naar een werkhoogte van maar liefst 8 meter.

Ben jij een echte klussen? Vergeet dan ook niet goede werkschoenen te dragen. Ga voor stevige herenschoenen met stalen neus of voor een S3 damesschoen.