Geen geschilder meer, neem kunststof kozijnen

Je kunt op LadderExpert.nl alles vinden dat te maken heeft met ladders, van dubbele industrietrappen tot 3-delige reformladders tot telescopische ladders. Wanneer je een kozijn moet schilderen op bijvoorbeeld de tweede verdieping dan heb je in ieder geval een ladder nodig of toch niet. In dit artikel op LadderExpert.nl leggen we uit hoe deze vaak lastige werkzaamheden voorkomen kunnen worden. Met andere woorden welke alternatieven zijn er voor houten kozijnen? Overigens mag je bij ons altijd een ladder komen kopen, dus ook als je geen houten kozijnen meer hebt.

Waarom kunststof?

Op zich is er niets verkeerds aan houten kozijnen, behalve dat ze voor meer onderhoud zorgen dan materialen als kunststof en aluminium. De komende alinea’s staan in het teken van de verschillende materiaalsoorten. Waarom is kunststof beter dan aluminium en is hout toch nog altijd een zeer populaire kozijnsoort?

Niet voor niets zijn de meeste kozijnen die verkocht worden in Nederland kunststof kozijnen. Dat heeft een eenduidige reden, namelijk de lage kosten. Kozijnen van kunststof kosten vaak vijftien procent minder dan kozijnen van hout en het verschil met aluminium is een kleine twintig procent. In een wereld waar het vooral draait om de hoogte van de kosten is het dan niet zo vreemd dat kunststof verreweg het meest verkocht wordt. Toch is het niet de enige reden waarom veel consumenten kiezen voor deze materiaalsoort.

Welke voordelen?

Gelet op de kosten zou je verwachten dat kunststof niet zo veel voordelen biedt. Het tegendeel is echter waar, want juist kunststof kozijnen hebben de meeste voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we voor het gemak hieronder even opgesomd.

·         Kunststof isoleert beter dan zowel hout als aluminium. Wel moet gezegd worden dat glas vaak de grootste boosdoener is van warmteverlies.

·         Net als aluminium is kunststof onderhoudsarm, wat betekent dat een beetje poetsen vaak al voldoende is. Hout moet geschilderd worden, waardoor de onderhoudskosten flink oplopen.

·         Door houtnerfstructuur en een rechte houtlookverbinding toe te passen kan een kunststof kozijn er precies zo uitzien als een houten kozijn. Waardoor je toch kunt genieten van die warme uitstraling van hout.

·         Kunststof kozijnen gaan met gemak vijftig jaar of nog veel langer mee, dit zal de toekomst moeten uitwijzen.

Waarom toch niet?

De groep mensen die specifiek kiest voor hout of aluminium doet dat vanwege de sfeer die deze kozijnen met zich meebrengen. Kunststof kan hout bijna tot in perfectie benaderen en dat zelfde geldt voor aluminium. Toch is dit voor sommige mensen niet afdoende, vandaar dat ze kiezen voor houten of aluminium kozijnen.

Wanneer je meer zou willen lezen over de verschillende materiaalsoorten en andere dingen die met kozijnen te maken hebben, dan kan gegoogelt worden naar Kozijnen-Web.nl.