Dakgoot repareren

 

Zelf aan de slag: hoe repareer ik mijn dakgoot?

De meeste Nederlanders kijken niet of nauwelijks om naar hun dakgoot. Soms wordt er wat rommel verwijderd uit de goot, maar hier blijft het vaak wel bij. Toch is het verstandig om jouw dakgoot zo nu en dan goed te inspecteren. Een dakgoot kan namelijk gaan lekken. Dit kan grote gevolgen hebben. Zo kan het water door de dakgoot heen tegen jouw muur lopen. Hierdoor kan een lekkage ontstaan in huis. Loopt het water ook aan de onderkant uit jouw dakgoot? Dan doe je er goed aan in actie te komen. Maar hoe repareer je een dakgoot eigenlijk?

Breng EPDM aan in een dakgoot
Is jouw dakgoot lek? Dan kun je zelf aan de slag gaan om dit probleem te verhelpen. Je hoeft echt niet jouw gehele dakgoot te vervangen wanneer deze lek is. Het is zelfs niet nodig om een deel ervan te vervangen. Je kunt namelijk EPDM dakbedekking in jouw dakgoot plakken. Dit materiaal zorgt ervoor dat er niet langer water door het gat in jouw dakgoot stroomt. Gebruik wel altijd speciale lijm wanneer je EPDM gaat aanbrengen in jouw dakgoot. Verwijder ook altijd eerst vet en rommel uit jouw dakgoot voordat je EPDM aanbrengt. Doe je dit niet? Dan hecht het materiaal niet goed. Zodoende blijft het lek aanwezig en heb je dus vrijwel niets aan EPDM in jouw dakgoot. Tip: trek stevige schoenen aan met veel grip.

Schakel een dakdekker in
Het is niet altijd verstandig om zelf een dakgoot te repareren. Soms is het inschakelen van een dakdekker beter. Waarom? Omdat een dakdekker precies weet hoe hij problemen aan jouw dakgoot moet verhelpen. Zo is het voor hem bijvoorbeeld een fluitje van een cent om een lekkage in jouw dakgoot te dichten. Het probleem wordt snel en goed verholpen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het lek snel weer terugkeert. Laat je een dakgoot repareren door een dakdekker? Dan brengt dit kosten met zich mee. Je weet zodoende echter wel dat jouw dakgoot er de komende jaren weer tegenaan kan!

Bron: https://dedakdekkeramsterdam.nl/