Wonen in Utrecht

4 redenen om te gaan wonen in Utrecht

Van oudsher is Amsterdam de stad in Nederland die de meeste aantrekkingskracht heeft op woningzoekenden. Want wie wil er nou niet in de bruisende hoofdstad wonen? Toch is er, als je per se in de Randstad wilt wonen, een betere keuze: Utrecht. Utrecht heeft alle voordelen die een grote stad over het algemeen biedt, en dan nog een beetje meer. In dit artikel lees je 4 belangrijke redenen om in Utrecht te gaan wonen.

De centrale ligging

Een groot voordeel van Utrecht is dat het vrijwel precies in het midden van ons land ligt. Het is dus uitstekend te bereiken, zowel met de auto als met de trein en de bus. Ook is het zo dat waar je ook bent in de stad, je binnen 10 minuten op de snelweg kunt zijn. Niet in elke grote stad is dit zo gemakkelijk. En verkies je liever de trein? Dankzij de uitstekende treinverbindingen ben je binnen 30 minuten in Amsterdam.

Utrecht bruist

Ben je op zoek naar een écht gezellige grote stad, dan is Utrecht perfect voor je. In Utrecht is namelijk altijd wel wat te doen. De stad zit vol met gezellige cafétjes, restaurants en andere uitgaansgelegenheden. En rondom de gezellige grachten en singels bruist het en is er altijd wel wat leuks te doen.

Perfect voor natuurliefhebbers

Wil je graag in een stad wonen die ook wat te bieden heeft voor een natuurliefhebber? Utrecht is dan een uitstekende keuze. De stad heeft meerdere prachtige parken, zoals het Wilhelminapark, het Julianapark en het Griftpark.

Ook buiten de stad ligt het natuurschoon binnen handbereik. Je bent namelijk zo bij de Utrechtse Heuvelrug, de Loosdrechtse Plassen of één van de vele mooie dorpjes aan de Vecht.

Heerlijk wonen

Vergeleken met Amsterdam is het in Utrecht heerlijk wonen. De stad kent prachtige woningen die een stuk betaalbaarder zijn dan die in de hoofdstad. Wil je iets moois huren in Amsterdam, dan heb je wel een hele goede baan nodig. Gelijkwaardige huurwoningen in Utrecht zijn echter een stuk goedkoper.

Ook voor gezinnen is Utrecht een fijnere plek om te wonen. Want waar in Amsterdam maar iets meer dan 10% van alle woningen geschikt is voor gezinnen, is in Utrecht meer dan 40% van alle woningen een gezinswoning. De gordijnen open en gezellig zwaaien naar de buurtbewoners; dat kan in Utrecht!