Het crypto-effect

Begin 2017 had nog bijna niemand gehoord van cryptocurrency en wist bijna niemand wat je ermee kon doen. Tegen de zomer veranderde dit al en waren er steeds meer mensen bezig met deze digitale betaalmiddelen. Dat was ook goed te zien aan de koersstijgingen in deze periode. Bijna alle cryptomunten begonnen namelijk met een opmars en werden per dag meer waard. Investeren in deze munten was rond deze tijd zeer winstgevend en zorgde voor ongekend hoge ROI’s. Tegen het einde van dit jaar nam de koers nog meer toe en werd het een ware hype. Wekenlang hoorde je niks anders dan Bitcoin en Ripple in het nieuws. Iedereen die je kon had geïnvesteerd in de munten en hoopte ermee rijk te worden. Na nieuwjaar gebeurde er echter wat bijzonders.

Alles stort in

Mensen hadden enorm veel hoop op deze munten of aandelen en waren daarom bereid hier heel veel geld in te investeren. Er waren zelfs mensen die enorme bedragen leende om dit te gebruiken ter investering in deze digitale eenheden. Dit werd gedaan door een tweede hypotheek op het huis te nemen maar ook door leningen aan te gaan met enorme rente percentages. Helaas kochten mensen te laat de munten in waardoor al snel de waarde van de munten begon te kelderen. Massa investeerders begonnen met verkopen waardoor de waarde snel afnam en banken begonnen met speciale cryptoleningen te liquideren. Dit alles resulteerde in een enorme crash op de crytpomarkt.

De jaren daarna

In de opvolgende jaren waren de munten een stuk minder waard en heeft het een hele tijd geduurd voordat de munten weer begonnen te stijgen naar een soort gelijke hoogte als in 2017. Hierdoor werd crypto neergezet als een soort bubbel die ontploft was en verloren veel mensen hun vertrouwen in deze munten. Crypto was nauwelijks nog in het nieuws en veel mensen waren er niet meer mee bezig. Toch is er een grote groep mensen geweest die al deze tijd bleef investeren in de munten.

Cryptonieuws anno 2020

Op dit moment is cryptocurrency veel meer in het nieuws. Met name de record bedragen van Bitcoin zijn regelmatig in het nieuws te volgen en hier word ook steeds meer aandacht aan besteed. Dit heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen crypto nieuws volgen en hier veel tijd aan besteden om te weten welke munten in waarde toenemen en welke niet. Dit aantal mensen blijft toenemen en daardoor blijven de waardes van sommige munten toenemen. Het zou zomaar kunnen dat we in 2021 een herhaling gaan zien van enorme stijgingen zoals in 2017.