Pakketten versturen tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen worden er veel pakketjes verstuurd. Vooral dit jaar zijn er gigantisch veel pakketjes besteld. De grote webshops hebben voordeel bij de lockdown, aangezien alle fysieke winkels dichtzijn. Cadeaus worden dus veelal online besteld. Dit zorgt daarentegen wel voor een giga drukte bij de postbezorgers. Alles moet zo snel mogelijk geleverd worden, maar ook zo veilig mogelijk. Ook wanneer je zelf cadeaus stuurt naar je vrienden of familie, wil je dat deze cadeaus zo goed mogelijk op de bestemming aankomen. Maar hoe doe je dat, cadeaus veilig versturen? Dat lees je in deze blog.

Kies de juiste envelop of doos

De juiste envelop kiezen is van groot belang. Kleinere cadeaus kun je namelijk in een envelop versturen, maar dit is wel kwetsbaarder dan een stevige doos. Een luchtkussenenvelop is een ideale oplossing voor de kleinere, wat breekbaardere cadeaus. De luchtbubbels aan de binnenkant van de envelop zorgen voor een optimale bescherming van jouw cadeaus.

Bubbeltjesplastic

Maak gebruik van bubbeltjesplastic, ook wel noppenfolie genoemd. De laag belletjes van het bubbeltjesplastic creëren als het ware een veld aan kleine kussentjes. Zo komen je pakketjes heelhuids aan. Dit is vooral een goede tip voor kwetsbare cadeaus. Pak deze individueel in met behulp van bubbeltjesplastic, om zo te voorkomen dat ze stuk gaan. Twijfel je of iets breekbaar is? Doe er dan voor de zekerheid bubbeltjesplastic omheen.

Sluit de doos of envelop goed

Het is van belang dat een doos of envelop goed gesloten wordt. Gebruik een sterke tape zodat de doos niet open kan scheuren. Ook is het aan te raden de ruimte tussen het product en de doos goed op te vullen, bijvoorbeeld met piepschuim. Op deze manier gaat het product niet schuiven in de doos.

Track and trace code

Wanneer je het pakketje dat je hebt besteld of hebt verzonden wilt volgen, kun je vaak gebruik maken van een track and trace code. Zo kun je ook zien of je pakketje daadwerkelijk is aangekomen en wanneer deze aan zal komen. Nog een stukje extra veiligheid dus.

Kies dus het juiste verpakkingsmateriaal om ervoor te zorgen dat jouw cadeaus veilig bij je dierbaren terechtkomen. Het kost even wat moeite, maar dat is het zeker waard.