Wat heb je nodig om te schilderen?

Wanneer je gaat schilderen heb je een aantal dingen nodig. Het is immers moeilijk om te schilderen zonder verf. Maar ook wordt het lastig als je geen doek hebt om op te schilderen. We bespreken in deze blog vier benodigdheden om te schilderen: verf, penselen, een schildersezel en een schilderdoek. Ben je van plan binnenkort te beginnen met schilderen? Lees hier dan meer over wat je zoal nodig zult hebben.

Verf

Verf is één van de belangrijkste benodigdheden als het gaat om schilderen. Over de keuze welke verf je gaat gebruiken moet je wel even goed nadenken. Ga je voor acrylverf, of toch voor olieverf? Elke verf heeft voor- en nadelen. Ga voor jezelf na wat voor soort schilderij je wilt maken en pas daar de verf op aan.

Maar alleen verf is niet genoeg. Want waar ga je die verf mee schilderen? En waar ga je dat op doen?

Penselen

Een set penselen is onmisbaar. Als je pas begint met verven heb je nog geen duur setje penselen nodig. Wanneer je al wat langer schildert kan het zo zijn dat je het wel belangrijk vindt om een wat beter setje penselen te kopen. Het ligt ook aan de verf wat voor soort penselen je nodig hebt, maar natuurlijk ook aan wat je wilt maken.

Schildersezel

Een schildersezel is geen must-have, maar zéker een pluspunt om te hebben. Een schildersezel zorgt er eigenlijk voor dat een schilderdoek half schuin komt te staan. Het is comfortabeler werken. Er zijn verschillende soorten schildersezels, zoals atelierezels en veldezels. Een atelierezel is redelijk groot, maar je kunt er dan ook grote schilderijen op maken. Een veldezel daarentegen is ideaal om mee te nemen, bijvoorbeeld wanneer je in de natuur wilt gaan schilderen.

Schilderdoek

Er zijn ook weer verschillende soorten schilderdoeken. Zo heb je canvas op rol, die je moet opspannen om erop te schilderen. Ook heb je houten en witte schilders panelen, die elk in verschillende formaten te verkrijgen zijn. Check wel altijd even of het doek dat je gebruikt geschikt is voor het soort verf dat je gaat gebruiken op het doek.

Ben jij helemaal voorbereid om te gaan schilderen? Veel succes!