Wordt het een houten veranda of een aluminium veranda?

Het kopen van een veranda kan in allerlei verschillende vormen en maten. Zo kun je kiezen om een kleine veranda aan je huis te laten bouwen, maar kun je er ook voor kiezen om een grotere veranda los te bouwen. Qua materiaal kun je meestal kiezen uit een aluminium of een houten veranda en beide hebben hun eigen voordelen. In deze blog gaan we deze voordelen op een rij zetten en geven we de verschillen tussen beide aan.

De voordelen van een aluminium veranda

Kies je voor een aluminium veranda dan kies je voor een onderhoudsarme veranda. Bij dit soort veranda hoef jij namelijk geen moeite te steken in onderhoud. Dit materiaal is namelijk weerbestendig en kan daardoor alle seizoenen aan. Reinigen van dit materiaal gaat dus ook heel makkelijk. Aluminium is een veelzijdig materiaal en dit betekent dat het niet alleen licht is in gewicht, maar ook dat het heel sterk is. Buiten deze voordelen heeft aluminium een oxidelaagje en dit zorgt ervoor dat het materiaal goed bestand is tegen water. Dit zorgt ervoor dat de veranda corrosiebestendig is en daardoor zal het niet snel gaan roesten.

De voordelen van een houten veranda

Houten veranda’s hebben een gezellige en warme uitstraling. Dit nodigt uit om er lekker te gaan ontspannen en dus meer gebruik te maken van de veranda. Een ander voordeel van een houten veranda is dat het in veel verschillende stijlen kan worden opgeleverd. Zo bestaan er onder andere strakke en moderne houten veranda’s, maar bestaat er ook de mogelijkheid om deze veranda’s een klassieke of landelijke uitstraling te geven. Verder kan er gekozen worden voor verschillende soorten hout waardoor je het goed kan aanpassen aan je eigen woning of het een unieke stijl kan geven. Houten veranda’s dienen echter periodiek onderhouden te worden. Onder andere het weer kan van invloed hierop zijn en ervoor zorgen dat het hout verkleurt. Om het hout te beschermen en sterk te houden dien je dit iedere 4 tot 5 jaar te onderhouden. Dit kun je doen door gebruik te maken van hoogwaardige grondlaag of houtolie.

Het verschil tussen beide

Kortom, een aluminium veranda heeft geen onderhoud nodig en kan gemakkelijk worden schoon gemaakt. Ook is het licht en gemaakt van een sterk materiaal wat zorgt voor extra veel stevigheid.. Daarentegen, heeft een houten veranda veel onderhoud nodig en dien je dit om de zoveel jaren te behandelen. Een houten veranda zorgt wel voor meer sfeer en design mogelijkheden waardoor het unieker is dan een aluminium veranda.