Wat heeft een bouwbedrijf allemaal nodig?

Als bouwbedrijf ben je druk bezig met de bouw van huizen en gebouwen. Daar komt ook de benodigde apparatuur bij kijken, denk bijvoorbeeld aan een rolsteiger. Omdat je in de hoogte werkt moet een steiger veilig en stabiel zijn en gevaren zo ver mogelijk worden vermeden. 

Een steiger van goede kwaliteit en stevigheid is daarom onmisbaar. Er zijn verschillende manieren om veilig met een rolsteiger te werken. Er zijn vaker val incidenten geweest waardoor er sinds 2018 extra veiligheidseisen aan steigerbouw zijn gesteld. Er zijn een aantal benodigd heden om de gehele bouw zo veilig mogelijk laten verlopen. Meer informatie, bouwmaterialen en veilige steigers kun je vinden op rolsteiger.net.

Veilig omgaan met een (rol)steiger

Bepaalde bouwinstructies zijn vastgelegd. Materialen dienen van zeer goede kwaliteit te zijn om veiligheid te garanderen. De nieuwe rolsteigers voldoen aan deze eisen. Denk aan extra leuningen om aan vast te houden. Heup en knie leuningen zijn ook een onderdeel van de opbouw. Steigers dienen stevige elementen te bevatten voor extra steun. Steigers op wielen zijn in diverse maten verkrijgbaar waardoor ook op meerdere hoogtes is te werken. De rolsteiger is ook uitbreidbaar in zijn opbouw. Voor zowel de hobby bouwers als de professionele vakman in de bouw zijn rolsteigers verkrijgbaar. Naast complete steigers kan men kiezen voor opbouwframes met goedgekeurd kwaliteits-materiaal. Dit zijn onder andere tussenframe's, kopleuningen, en opbouwframes.

De juiste bouwmaterialen vinden als bouwbedrijf

Bouwmaterialen dienen stevig te zijn en in perfecte staat voordat deze worden gebruikt. Steigers maar ook ladders worden vaak in de bouw gebruikt omdat je toch op diverse hoogtes moet werken. Bij werken op kleine hoogtes zoals binnenshuis volstaan kleine trapjes al. Het handige is dat deze ook weinig ruimte in beslag nemen. Steigers zijn de beste methodes voor grote hoogtes. Denk aan het leggen van daken, muren renoveren of kozijnen van een gebouw schilderen. Voor binnen werkzaamheden zijn ook kamersteigers verkrijgbaar. Deze zijn geschikt vanwege hun compacte formaat voor bouwwerkzaamheden binnen in woonhuizen of panden. Voor het vervoeren van steigers zijn speciaal geschikte aanhangers verkrijgbaar voor steigers. Deze weten alle losse onderdelen en frames op een veilige wijze over de weg te transporteren. Ook kun je met een heftruck op een speciaal daarvoor bestemd plateau materiaal voor steigers voorzichtig en veilig transporteren.