Tips voor het zelf verbouwen van je huis

Het zelf verbouwen van je huis is nogal een flinke stap. Het is echter zeker wel mogelijk, mits je de juiste kennis, kunde en materialen hebt. In dit artikel geven we je een aantal tips, zo weet je in ieder geval zeker dat je goed voorbereid aan de slag gaat.

Bedenk wat je wilt

Voordat je begint met verbouwen, zelfs voordat je begint met het kopen van materialen, is het belangrijk dat je bedenkt wat je wilt gaan verbouwen en hoe je wilt dat dat eruit gaat zien. Maak een uitgebreid plan en gedetailleerde tekeningen, zodat je precies weet wat je waar moet plaatsen en wat de afmetingen daar dan van zijn. Lukt dit niet of heb je hier geen zin in? Dan is het zelf verbouwen van je huis waarschijnlijk niks voor jou en kun je het beter aan professionals zoals De Aanbouw Expert overlaten.

Denk aan de kosten

Je wilt waarschijnlijk heel veel. Het is dan belangrijk om ook eens te kijken naar wat mogelijk is. De kans is namelijk groot dat je niet oneindig veel geld te besteden hebt en dan moet je dus gaan kijken naar wat je wel en niet kunt doen en dus naar wat wel en niet mogelijk is. Maak een financieel plan en zorg ervoor dat je rekening houd met alle kosten, ook met kosten voor projecten die misschien verkeerd lopen of extra kosten. Ga je voor maatwerk of standaard maten? Maatwerk is duurder, maar ook duurzamer en mooier. Van gordijnen en keukens tot kasten. Alles kan op maat worden gemaakt.

Regel je vergunningen

Ga na welke vergunningen je allemaal aan moet vragen. Je kunt hiervoor advies vragen bij bijvoorbeeld de gemeente, zo weet je zeker dat je de juiste vergunningen hebt en dat je niet later weer iets moet afbreken.

Zorg voor de juiste materialen

Als je dan eenmaal aan de slag gaat, is het van groot belang dat je de juiste materialen hebt. Afhankelijk van de klus, is het handig om een lijstje te maken met alle spullen die je nodig hebt. Vaak komt een ladder of rolsteiger wel van pas en ook verf zul je waarschijnlijk wel nodig hebben.