Dingen waar je op moet letten als je thuis gaat klussen

Corona is voor iedereen ingrijpend en dus ook voor de klussers! Thuis klussen wordt in volle maten gedaan maar niet iedereen weet precies hoe dat moet en wat ze daarvoor nodig hebben. Laten we ook niet de veiligheidsmaatregelen vergeten natuurlijk want dat word nog wel eens over het hoofd gezien. Hier zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je thuis gaat klussen. 

De juiste materialen

Het is erg belangrijk dat je voor elke klus de juiste materialen in huis haalt en er voor zorgt dat je hier ook genoeg van hebt. Mocht je bijvoorbeeld rvs platen van Steelpoint International nodig hebben? Zorg er dan voor dat je genoeg van deze haalt en niet zonder komt te zitten op een gegeven moment. Zo is het ook belangrijk dat je denkt aan dingen zoals hamers, spijkers, schroeven, een boormachine, bouten, moeren, etc. Zorg er gewoon voor dat je een volle gereedschapbox thuis hebt zodat je elke klus goed aan kan. 

Veiligheid

Een ding wat vaak wordt vergeten zeker als het over thuis klussen gaat is veiligheid. Vaak zie je mensen een wankel trapje of laddertje gebruiken als ze bijvoorbeeld ergens hoog moeten zijn maar dit is erg gevaarlijk. Ook zie je vaak mensen werken zonder de juiste beschermende bekleding. Dit kan erg gevaarlijk zijn allemaal en dus moet je er voor zorgen dat je altijd, dus ook thuis, de juiste veiligheidsmaatregelen hanteert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschermende kleding, goed werkend materiaal, stevige ladders en trappen, etc.

Zorg dat er altijd iemand anders in de buurt is

Hoe veel veiligheidsmaatregelen je ook hanteert. Het kan altijd nog steeds fout gaan. Daarom is het erg belangrijk dat als je gaat klussen, je dat niet alleen doet. Zorg ervoor dat er in ieder geval iemand in de buurt is die naar je toe kan komen. Die je eventueel kan helpen of bijvoorbeeld een ambulance kan bellen voor als het toch fout blijkt te gaan. Mocht je bijvoorbeeld vallen van de trap en niet meer op kunnen staan is het toch fijn als je iemand nog kan roepen om hulp. Privacy nodig bekijk hier Rolgordijnen