5 Soorten gereedschap die iedere klusser in huis moet hebben

Je bent geen klusser, als je niet beschikt over goed gereedschap. Er bestaan veel soorten gereedschap die allemaal nuttig zijn voor verschillende soorten klussen. Er is echter wel een selectie te maken van 5 soorten gereedschap die de basis dienen te vormen voor elke gereedschapskist. Hieronder vind je deze!

1. Accuboormachine

Dit is toch wel één van de meest belangrijke stukken gereedschap voor elke klusser. Een accuboormachine biedt namelijk veel mogelijkheden. Zo gebruik je hem niet alleen voor het schroeven, maar ook voor het boren. Wist je daarnaast dat je een accuboormachine ook kunt gebruiken om te schuren, schoonmaken, mengen of zagen? De accuboormachine maakt je leven dus een stuk makkelijker; het is belangrijk om hier dan ook niet op te besparen.
 

2. Rolmaat

Meten is weten! Een rolmaat is een goedkoop stukje gereedschap dat je veel gemak kan bieden. Zonder te veel moeite meet je de lengte op van verschillende dingen. Hij zal eenmaal in bezit, vaker van pas komen dan je wellicht zou denken. Denk goed na over de lengte van een dergelijke rolmaat. Zo zal een rolmaat van 3m kleiner en lichter zijn dan een meetlint van 8m.
 

3. Hamers

Er bestaan veel verschillende soorten hamers die iedere klusser in bezit dient te hebben. In de basis dien je een klauwhamer te hebben. Hiermee sla je niet alleen spijkers vast, maar kun je deze met de V-klauw aan de achterkant waar nodig ook verwijderen. Een ander type hamer dat handig is om in bezit te hebben, is een rubber hamer. Deze kun je gebruiken wanneer je bijvoorbeeld hout wil aankloppen, zonder dat het beschadigd raakt.
 

4. Schroevendraaiers

Het is altijd handig om een schroevendraaierset bij de hand te hebben, ook al gaat schroeven veel gemakkelijker met een accuboormachine. Een normale schroevendraaier is altijd handig voor 'normale' niet-intensieve klusjes, wanneer je de accuboormachine even niet bij de hand hebt. Het is belangrijk om een set aan te schaffen waar veel verschillende vormen en maten bij zitten. In de basis zal je schroevendraaiers moeten hebben met philips, sleuf, torx en pozidrive koppen. Deze worden in de praktijk namelijk het meeste gebruikt.
 

5. Ring- en steeksleutels

Met een steeksleutel kun je moeren en bouten vast- en losdraaien. Zonder steeksleutel zal dit doorgaans niet lukken. Een goede steeksleutelset is dus zeker de investering waard. Het is ook mogelijk om te gaan voor een ringsleutelset of een combinatie tussen beiden. Het voordeel van een ringsleutel, is dat deze om de moer of bout heen komt te liggen. Hierdoor zal het beter aangrijpen en makkelijker in het gebruik zijn.