Wetten en Normen

Veilig werken op hoogte is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van het product. Altrex levert producten die minimaal voldoen aan normen en wetten die vaak verschillen per land. In deze normen en wetten is gedetailleerd vastgelegd hoe het product eruit moet zien, hoe sterk het moet zijn en welke belasting het moet kunnen hebben.

Altrex stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar producten. Dit geldt bij de ontwikkeling van een nieuw product, maar ook voor de kwaliteit in productie. Om beiden te kunnen testen heeft Altrex de beschikking over een eigen gespecialiseerd testlaboratorium. De werkwijze van het testlaboratorium wordt door diverse keuringsinstanties als zeer hoogstaand beoordeeld.

Warenwet

In Nederland moeten alle ladders, vouwladders en trappen voldoen aan de Warenwet, Besluit Draagbaar Klimmaterieel. Deze wet biedt een hoger veiligheidsniveau dan de EN131.

EN131

De EN131 is de Europese norm voor ladders, vouwladders en trappen. Deze norm biedt in Nederland niet voldoende veiligheidsniveau. Derhalve is de Warenwet van toepassing.

NEN 2484

In Nederland geldt voor professioneel gebruik van ladders en trappen de NEN 2484 en de Warenwet. Lees meer... 

Arbovriendelijke hulpmiddelen - Arbouw

Dit logo wordt in Nederland verstrekt wanneer een product qua arbeidsomstandigheden grote voordelen biedt.

Duurzaamheid vouwladderscharnieren

Bij de Altrex vouwladders wordt door het Cycle logo de duurzaamheid van de scharnieren aangegeven. De Europese norm EN 131 voor vouwladders kent een duurzaamheidtest voor de scharnieren, waarin de scharnieren minimaal 4000 keer geopend en gesloten moeten kunnen worden. Alle Altrex vouwladders voldoen hier uiteraard aan en kunnen afhankelijk van het type minimaal 4000, 8000 of zelfs 12000 ‘cycles’ weerstaan.

Unieke Rode Sport/Trede

Bij Altrex staat veiligheid centraal. Uniek is de Altrex Rode Sport (in een ladder) en de Altrex Rode Trede (in een trap). De Rode Sport/Trede geeft de maximaal veilige stahoogte aan: maximum Step Height for safe use.

Uitgebreide gebruiksaanwijzing

Altrex vindt het veilig gebruik van haar producten van groot belang. Daarom worden ladders, vouwladders, telescopische ladders en trappen geleverd met een speciaal boekje waarin een uitgebreide gebruiksaanwijzing is opgenomen.